Nieuws

26 november 2022:

SPARKLING VOICES ZINGT OP HET KERSTIVAL ALBRANDSWAARD

De gemeente Albrandswaard en het Akkoord van Albrandswaard organiseren voor 10 december aanstaande voor de eerste keer een Kerstival Albrandswaard in en rondom de Maranathakerk in de dorpskern Rhoon.
Een Kerstival zonder muziek en zang is niet echt een kerst festival. Daarom wordt aan orkesten en koren uit Albrandswaard de mogelijkheid om op te treden en een stand te bemannen geboden in of op het plein voor de kerk. Het programma op 10 december is van 11.00 tot 17.00 uur.
Natuurlijk doet Sparkling Voices aan dit festival mee en zingt om ca. 16:00 uur als laatst deelnemend koor bij wijze van een soort van klapstuk van dit festival.
U vindt ons ook in onze stand ergens op het festivalterrein waar u kunt genieten van iets lekkers en informatie kunt krijgen over ons koor en de komende activiteiten.
Kortom: VAN HARTE AANBEVOLEN

16 oktober 2022:

PRACHTIGE AVOND SPARKLING VOICES EN DE ZANDTOVENAAR

Op zaterdag 15 oktober heeft Sparkling Voices, met een prachtig concert, eindelijk haar 30 jarige jubileum kunnen vieren.
Ruim 300 toeschouwers waren getuige van een wel heel bijzondere avond, waarin Sparkling Voices een zeer gevarieerde selectie van oudere en nieuwe liederen ten gehore heeft gebracht.
Bijgestaan door haar 8 eigen muzikanten, een geweldig 5 koppig strijkensemble en de prachtigste creaties die de zandtovenaar Gert van der Vijver op het beeldscherm projecteerde, werd het publiek bijna 2 uur lang verwend met beeld en geluid. Na afloop mochten we dankbaar heel veel lovende reacties van het publiek in ontvangst nemen.
Tevens werd er ook nog afscheid genomen van onze fluitiste Joke Meijboom die na 20 jaar trouwe dienst het stokje over heeft gedragen aan de jongere generatie.

Sparkling Voices oefent elke maandagavond van 20.00 tot 22.15 onder leiding van onze zeer enthousiaste dirigent Arjen Uitbeijerse in de Maranathakerk, Kleidijk 2 te Rhoon
Vindt je het ook fijn om te zingen? Kom dan gerust een kijkje nemen op onze repetitieavond en ervaar hoe leuk het is om te zingen in ons gezellige koor.
En natuurlijk ben jij welkom bij onze medewerkingen, de eerste alweer op 6 november in De Open Hof te Oud-Beijerland om 10:00 uur en op 24 december in de Opstandingskerk te Rijsoord om 22:30 uur.

12 juli 2022:

Jubileumconcert van Sparkling Voices.
Kaartverkoop via aanmelding per e-mail ook mogelijk!

Op 15 oktober 2022 viert Sparkling Voices haar 30-jarig jubileum, i.v.m. de coronapandemie 1 jaar later, op grootse wijze met een jubileumconcert in de Maranathakerk te Rhoon.
Aan dit concert wordt meegewerkt door zandtovenaar Gert van der Vijver welke een aantal van onze koorliederen gaat uitbeelden. Onze vaste begeleidingsgroep zal uitgebreid worden met een aantal strijkers en ook heeft onze oud-slagwerker Theo Barendrecht zijn medewerking toegezegd. De algehele muzikale leiding ligt in de vertrouwde handen van onze dirigent Arjen Uitbeijerse.
Aanvang van het concert is om 19:30 uur, maar de kerk is al om 19:00 uur geopend.
Toegangskaarten kosten €10,00 per stuk, inclusief 1 consumptie in de pauze en kunnen besteld worden door een e-mail te sturen aan concertkaarten@sparklingvoices.nl.
Vermeld u a.u.b. in deze mail de volgende gegevens: naam, adres en PC-woonplaats, uw e-mailadres en uiteraard het aantal kaarten dat u wilt bestellen. U krijgt vervolgens van onze coördinator kaartverkoop een bevestiging waarin tevens is aangegeven hoe u de kaarten kunt betalen. Na ontvangst van uw betaling worden de kaarten aan u toegezonden.
Kaarten zijn eveneens verkrijgbaar bij de op de poster aangegeven adressen, maar natuurlijk ook via één van onze koorleden.

29 april 2022:

Sparkling Voices houdt open repetitie in Pernis!

Op zaterdag 28 mei 2022 zal Sparkling Voices een open repetitie houden in de Eben Haëzerkerk, Pastoriedijk 340 te Pernis. Dit is één van de activiteiten in het kader van de door de kerk georganiseerde Open Deur dagen. De open repetitie begint om 10:30 uur en gaat ongeveer een uur duren. Wij hopen uiteraard dat er veel mensen komen kijken (én meedoen); misschien kunnen we hier ook één of meer nieuwe leden ‘aan de haak slaan’.

24 februari 2022:

Sparkling Voices gaat weer ‘normaal’ repeteren!

Vanaf maandag 28 februari gaat Sparkling Voices weer ‘gewoon’ repeteren. Dit betekent dat iedereen weer welkom is in de Maranathakerk om 20:00 uur. Ook is er weer om 21:00 uur pauze met koffie/thee. De repetitie eindigt om 22:15 uur. Eindelijk gaan we weer een beetje terug naar het ‘oude normaal’. Bestuur en dirigent kijken weer naar u uit!

29 januari 2022:

Nieuwe datum voor het Jubileumconcert: 15 oktober 2022!

Bestuur en dirigent van Sparkling Voices hebben besloten om het jubileumconcert ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan in 2021(!) van het koor over de zomer heen te tillen. De nieuwe datum is zaterdag 15 oktober 2022, natuurlijk alleen als de dan geldende corona maatregelen het toestaan. Houd onze berichtgeving in het oog voor verder nieuws!

17 januari 2022:

Jubileumconcert 19 maart 2022 is uitgesteld!

Bestuur en dirigent van Sparkling Voices hebben helaas moeten besluiten om het jubileumconcert ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan in 2021(!) van het koor nogmaals uit te stellen. Dit concert stond, nadat het al een aantal keren was uitgesteld, voor 19 maar a.s. ‘op de rol’. Hoewel de coronamaatregelen zijn versoepeld en het koor weer mag repeteren in de Maranathakerk, vinden we de nog beschikbare repetitietijd te weinig om een concert van het niveau wat van ons koor verwacht mag worden te realiseren. Houd onze berichtgeving in het oog voor verder nieuws!

15 januari 2022:

Sparkling Voices gaat weer fysiek repeteren!

Vanaf maandag 17 januari 2022 gaat ons koor, na versoepeling van de coronamaatregelen, weer repeteren in de Maranathekerk. We zijn blij dat we elkaar weer in levenden lijve mogen ontmoeten en gaan met frisse moed en groot enthousiasme onder de vertrouwde leiding van dirigent Arjen Uitbeijerse aan de slag!

2 oktober 2021:

Sparkling Voices schittert tijdens het Groot Albrandswaards Concert!

Zaterdagavond 2 oktober werkte ons koor mee aan het Groot Albrandswaards Concert.
Na ruim anderhalf jaar stilte als gevolg van een zeker virus hebben we weer stormachtig van ons laten horen.
Wat was het een feest om met elkaar weer dat te doen waarvoor wij als koor bedoeld zijn: ZINGEN!!!
Samen met de orkesten van De Volharding en La Bona Futura, de koren van Bombary, Het Jazzcombo MVV en de Middeleeuwse Muziekgroet ‘Slag ende Stoot’ is een, zoals de Wethouder Cultuur Mieke van Ginkel in haar afsluitende woorden zei ‘een Groots Albrandswaards Concert’ neergezet. Zo’n 100 bezoekers in de Sporthal (we blijven tenslotte voorzichtig!) en vele thuiskijkers naar de live-stream of de uitzending van RTV Albrandswaard hebben kunnen genieten van een veelzijdig programma waarin vele soorten muziek en zang zijn langsgekomen. Sparkling Voices heeft met een zevental liederen zich onder de vertrouwde leiding van dirigent Arjen Uitbeijerse en met begeleiding van een 6 vrouw/man-sterke muziekgroep uit eigen gelederen weer op de kaart gezet, dát is een feit. We hebben er een groot vertrouwen in dat dit concert een start was van een mooie muzikale toekomst voor ons koor. Zodra er meer foto’s beschikbaar zijn, kunt u die bekijken op onze mediapagina.

29 september 2021:

Kom naar het Groot Albrandswaards Concert!

Zaterdagavond 2 oktober wordt het Groot Albrandswaards Concert gehouden in de sporthal van Rhoon t.g.v.de opening van het Huis van Albrandswaard van de gemeente Albrandswaard.
Van 19:00 uur tot 23:00 uur kunt u genieten van muziek van verschillende muziekverenigingen en koren uit Albrandswaard. Het concert vindt plaats met medewerking van zangers en muzikanten van Bombary, Sparkling Voices, Slag ende Stoot, het Combo van de Bigband Enterprise, Volharding en La Bona Futura.

Wilt u het concert bijwonen?
– U bent vanaf 18:00 welkom. Houd aub rekening met het feit dat de corona-check een beetje tijd vraagt.
– Bij de deur wordt u gevraagd om de corona-check https://coronacheck.nl/nl/;

U dient zich online te registreren, ga naar https://www.eventbrite.nl/e/tickets-groot-albrandwaards-concert-174099675817

Het concert is ook te volgen:
– via de (TV-) kanalen van RTV Albrandswaard;
– via de Facebookpagina’s van meewerkende koren en orkesten als live stream.

24 augustus 2021:

Op 30 augustus starten de repetities weer!

Op maandag 30 augustus a.s. gaan de repetities van ons koor weer van start in de Maranathakerk te Rhoon. De verwachtingen zijn hoog gespannen: er staan immers al 2 medewerkingen op het programma waarvoor we volop aan de bak gaan om, na zo lange tijd weer met veel enthousiasme van ons te laten horen. Op 2 oktober zingen we ’s avonds in de Rhoonse Sporthal ter gelegenheid van de opening van het nieuwe gemeentehuis van Albrandswaard en op 10 oktober werken we mee aan de Open Deur dienst in de Dorpskerk te Rhoon.
De eerste repetitie begint als gebruikelijk om 20:00 uur en om 21:00 luiden we het nieuwe koorseizoen in met een hapje en een drankje, in principe buiten, maar in geval van slecht weer binnen op 1,5 meter.
Wij rekenen op een hoge opkomst, maar ook zangers welke het bij Sparkling Voices wel ‘ns willen proberen, zijn van harte welkom!

21 juni 2021:

Vanaf 28 juni weer repeteren ín de Maranathakerk!

De recent aangekondigde versoepelingen van de corona maatregelen per
26 juni a.s. bieden de ruimte om weer met elkaar te repeteren ín de Maranathakerk en dat gaan we dan ook doen met ingang van 28 juni a.s.
Uiteraard houden we in de kerk nog afstand tot elkaar (1,5 meter) en wassen we onze handen bij binnenkomst. Ook registratie en het beantwoorden van de gezondheidsvragen is nog verplicht.
Er zal nog geen pauze gehouden worden waardoor ook de repetities korter duren.
Dat alles mag de enorme pret van het écht met elkaar repeteren zéker niet drukken en we verwachten dan ook een grote opkomst.
Ook op 5 en 12 juli repeteren we nog, waarbij we het koorseizoen op 12 juli afsluiten. Op 30 augustus openen we het nieuwe koorseizoen met een hapje en een drankje vanaf de pauze.

14 juni 2021:

Eerste openlucht repetitie bij de Maranathakerk!

Omdat de versoepelde coronamaatregelen daarvoor ruimte bieden, heeft Sparkling Voices na lange tijd weer samen gerepeteerd. Onder perfecte weersomstandigheden hebben zo’n 30 leden deelgenomen aan deze repetitie in de open lucht en wat gaf dat weer een goed gevoel! Met groot enthousiasme is er gewerkt aan het repertoire voor de eerste medewerking op 2 oktober a.s. ter gelegenheid van de opening van het nieuwe gemeentehuis van Albrandswaard.
Zolang het weer daar gelegenheid voor biedt, blijven we de komende tijd op het plein voor de Maranathakerk repeteren, zodra de beperkingen voor het zingen binnen worden opgeheven, zullen we dat weer ín de kerk gaan doen.

8 juni 2021:

Misschien in juli weer repeteren in de Maranathakerk!

Als alles met de corona-cijfers de goede kant op blijft gaan, wil de overheid de laatste maatregelen eind juni laten vervallen. Het bestuur heeft bedacht dat wij dan nog vóór de zomervakantie de laatste koorrepetities volgens planning weer in de Maranathakerk kunnen houden. Dit betekent dat wij  op 5 en 12 juli weer in de kerk bij elkaar komen waarbij dan op 12 juli het koorseizoen met een hapje en een drankje wordt afgesloten. Zet deze data alvast in uw agenda en houd de berichtgeving in de gaten!

26 maart 2021:

Eerste medewerkingen weer genoteerd!!

Gelukkig kunnen wij weer uitkijken naar nieuwe medewerkingen welke wij alweer hebben kunnen noteren: op 10 oktober van dit jaar halen we de eerder in 2020 afgesproken Open deurdienst in Rhoon in en op 13 februari volgend jaar gaan we alsnog naar Ridderkerk waar we in de Goede Herderkerk meewerken aan de Zangdienst. Aan het eind van volgend jaar staat de Kerstnachtdienst in Rijsoord op het programma. Zo proberen we de draad ‘na Corona’ weer op te pakken. We staan -gelukkig- nog op de kaart en we gáán er weer voor!!

Om bij stil te staan

Op 7 maart 2021 bestaat ons koor precies 30 jaar!!
Helaas kunnen wij dat in verband met de huidige omstandigheden niet vieren, maar wat in het vat zit verzuurt niet. Houd daarom de mededelingen hierover op deze website in het oog!

19 januari 2021:

Koormededelingen op de ledenpagina.

Uw webmaster heeft de koormededelingen zoals ze ook wekelijks zijn rond gestuurd op de ledenpagina geplaatst. Ga beslist even kijken……

13 oktober 2020:

HELAAS WEER EVEN NIET….

Naar aanleiding van de vandaag gehouden persconferentie heeft het bestuur besloten om voorlopig weer even uitsluitend te repeteren via Zoom. Houd de mededelingen van de secretaris in het oog om aan deze repetities mee te doen. We gaan gewoon kerstrepertoire instuderen waaraan twee nieuwe nummers zullen worden toegevoegd. Daarnaast nemen we een nummer geschreven door Ruud Meeuws en door onze eigen Sander van der Kaaij van muziek voorzien op in ons repertoire. U ziet dat het alleszins de moeite is en ook nodig om met elkaar de schouders er onder te zetten.

24 augustus 2020:

WE GAAN WEER!!

We mogen weer gaan zingen en wel vanaf vanavond!
We hopen natuurlijk dat iedereen, ondanks alle toestanden en beperkingen, van deze prachtige zomer heeft kunnen genieten en weer fris en fruitig aan een nieuw seizoen kan beginnen.

Zoals jullie begrijpen uit alle berichtgeving, zal dit nog steeds moeten gebeuren op gepaste afstand van elkaar. In de kerk worden jullie dus verzocht om voordat je naar binnen gaat, je handen te reinigen en aan te geven of je nog steeds gezond bent: als je klachten hebt of als je de afgelopen paar dagen in contact bent geweest met iemand waarvan nu bekend is dat hij/zij drager van het virus is, blijf dan thuis.

• In de kerk zijn nog steeds netjes plekken aangegeven in de banken waar je plaats kunt nemen, weet je niet waar je moet zitten vraag het dan aan één van de bestuursleden
• De garderoberuimte is nog niet open, dus houd je jas en spullen zo veel mogelijk bij je in de bank
• Wij zullen bij de repetitie wél een pauze inlassen, alleen zal er dan nog geen koffie geschonken worden, dus neem zelf wat te drinken mee
• Wees zo verstandig om ook tijdens de pauze afstand van elkaar te houden, ga als het kan buiten staan dat is net weer wat veiliger

We realiseren ons terdege, dat de situatie zoals die nu is nog steeds verre van ideaal is, maar laten we het positief blijven bekijken en onze zegeningen tellen voor alles wat we nog steeds kunnen en mogen doen en laten we vooral ons koppie niet laten hangen, maar juist nu vertrouwen op onze Schepper en hopen en bidden dat deze nare tijd snel voorbij mag gaan.
Laten we er met elkaar gewoon een mooi seizoen van maken!