Historie

Sparkling Voices is een interkerkelijk koor, dat in 1991 werd opgericht. Eerst werd met een groepje enthousiaste ‘Oudere Jongeren’, die elkaar kenden uit het kerkelijke jeugdwerk, gerepeteerd in een school, maar doordat er steeds meer mensen bij kwamen werd er naar nieuwe mogelijkheden gezocht. Men ging repeteren in de Maranathakerk aan de Kleidijk in Rhoon met Rob Borst als dirigent. De Maranathakerk is overigens nog steeds onze thuisbasis. Daarna hebben Hans de Wit, Anneke Huitink, Arie Hoek en Warner Fokkens leiding aan Sparkling Voices gegeven en sinds april 2017 is Arjen Uitbeijerse onze dirigent. Ons repertoire, zowel Nederlands als Engels, Duits, Frans en zelfs Latijn, proberen we zo breed mogelijk te houden. Naast de ‘vlotte’ nummers schuwen we ook een wat meer klassiek stuk niet. Ongeveer 6 x per jaar verlenen we medewerking aan kerkdiensten maar proberen ook 1 maal per 2 jaar een eigen concert te organiseren. Daarbij hebben we ook prachtige reizen met elkaar gemaakt: in 2007 als onderdeel van het Holland-Canada koor naar Canada, in 2013 naar Parijs waar we zongen in La Madeleine en in 2016 ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum naar Vlaanderen (B) waar gezongen is in Ieper (Menenpoort en St. Maartenskathedraal), in Brugge (Basiliek van het Heilig Bloed) en in Gent (St. Baafskathedraal).

Op dit moment heeft Sparkling Voices 57 zangers en zangeressen: 5 bassen, 6 tenoren, 23 alten en 23 sopranen. Daarnaast hebben we nog een 7-tal begeleiders op dwarsfluit, piano/orgel, klarinet, cajon, trompet en alt-saxofoon.

In de toekomst zouden we graag weer een koor van rond de 75 leden hebben: zowel mannen- als vrouwenstemmen zijn nodig en van harte welkom om onze gezellige en hechte groep zangers en zangeressen uit te breiden.

Sparkling Voices repeteert iedere maandagavond in de Maranathakerk, Kleidijk 2b te 3161 HG Rhoon, van 20.00 tot 22.15 uur met halverwege een pauze om elkaar te spreken. Ook ná de repetitie is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en natuurlijk ook tijdens onze uitjes en koorreizen.